meer weten?

Monfor Offices actueel

Nieuwe Koelmachine geplaatst op dak Monfor Offices

Nadat begin deze zomer de bestaande koelmachine in ons gebouw kuren ging vertonen, dachten wij aanvankelijk met reparaties het euvel steeds tijdig te verhelpen. Helaas werd snel duidelijk dat de koelmachine, na vele jaren trouwe dienst, definitief vervangen moest worden. En dat precies nu ons land geteistert werd door een aantal extreme hittegolven. Gelukkig konden wij snel een knoop doorhakken de oude machine te vervangen, lukte het ons een nieuwe machine snel besteld en geleverd te krijgen en wisten we installateur en monteurs zover te krijgen de inregeling van de nieuwe machine per direct op te pakken. En zo werd eind Juli 2019 middels een bliksemactie een forse hijskraan ingehuurd om de oude koelmachine te ontmantelen en af te voeren, en de nieuwe machine op het dak te plaatsen. Temperaturen in het gebouw gingen een dag later al naar een aanvaardbaar niveau. Dank aan alle betrokkenen voor deze snelle actie!

Leo de ijscoman deelt uit in Monfor Offices

Met de tropische temperaturen eind juni 2019 leek het ons goed voor enige verkoeling te zorgen in Monfor Offices. Leo, een ijscoman die ijs aanbied van de bekende Haagse ijssalon Florencia, werd door Monfor Offices uitgenodigd om een ronde door het gebouw te doen en iedereen op zijn of haar eigen werkplek een heerlijk verkoelend Italiaans ijsje aan te bieden. 

Fit 20 maakt van Monfor Offices een nog gezondere werkomgeving!

Eerder dit jaar tekende Fit-20 een huurovereenkomst voor een ruime studio op de BG van ons gebouw. Fit 20 is een groeiend fitness concept dat ideaal past bij de medewerker in een kantooromgeving. Hoe vreemd het ook klinkt, met een personal trainer worden in een sessie van slechts 20 minuten per week alle spiergroepen op gecontroleerde wijze getraind. Het inmiddels bewezen en zeer succesvolle concept kent als extra voordeel dat u zich niet in fitness kleding hoeft om te kleden en niet zult zweten. En dat is natuurlijk ideaal voor dat half uurtje dat u tussen afspraken over heeft. Geen omkleden, geen douchen, en professionele begeleiding. Huurders van MONFOR OFFICES maken inmiddels gebruik van deze fitnessfaciliteit in ons gebouw en zijn zeer enthousiast. Worden wij naast het mooiste ook nog het fitste gebouw van Rijswijk?

Centrient Pharmaceuticals: een nieuwe naam op een vertrouwd adres!

Begin 2015 vestigde zich in ons kantoorgebouw DSM Sinochem Pharmaceuticals. Na een verlenging en uitbreiding van de huurovereenkomst in 2017 gaat de succesvolle onderneming dit jaar verder onder een nieuwe naam: Centrient Pharmaceuticals. Multinational Centrient Pharmaceuticals is o.a. succesvol als wereldmarktleider in de productie van antibiotica. Wij wensen Centrient uiteraard alle succes met het voortzetten van de activiteiten onder de nieuwe naam. En... zijn nog steeds heel trots dat deze zeer succesvolle onderneming zich nog steeds thuisvoelt in ons gebouw en verhuurconcept! Voor meer informatie over Centrient Pharmaceuticals zie: www.centrient.com

DSM Sinochem Pharmaceuticals breid uit en verlengt huurovereenkomst

Bijzonder verheugd zijn wij met de uitbreidinging en verlenging van de huurovereenkomst met DSM Sinochem Pharmaceuticals. DSM tekende een nieuwe driejarige huurovereenkomst waarbij tevens het aantal parkeeplaatsen en het metrage kantoor werden vergroot. DSM heeft thans de gehele 7e, 6e, 5e en 2e verdieping alsmede halve vloeren op de 1e (bedrijfsrestaurant), 3e en 4e verdieping in gebruik. DSM Sinochem Pharmaceuticals, wereldmarktleider op het gebied van de ontwikkeling van antibiotaica, nam in 2014 reeds haar intrek in MONFOR OFFICES.

MONFOR OFFICES weer vol verhuurd!

Naast de huurverlenging met DSM Sinochem Pharmaceuticals werden ook in het Business Center van Monfor Offices de afgelopen twee jaar diverse nieuwe partijen verwelkomd. Dataco, Direct Zorg, Content Power en Bureau Volzin namen hun intrek in Monfor Offices waarmee zowel de kantoorvloeren als het Business Center op dit moment geheel verhuurd zijn. Voor het Business Center geldt dat er meerdere mutaties per jaar mogelijk zijn en kunt u de beschikbaarheid van (eventueel leegkomende of opgezegde) units checken via verhuurder Monfor b.v. : Bel (070) 311-0130 voor meer informatie.
De nieuwe bewegwijzering

Betere bewegwijzering Monfor Parkeerterrein

De Gemeente Rijswijk heeft deze week nieuwe bewegwijzering geplaatst die het bezoekers van o.a. MONFOR OFFICES en het Grand Winston Hotel makkelijker maakt de weg te vinden naar het aan de achterzijde (Kesslerpark) gelegen eigen parkeerterrein. Op de Sir Winston Churchilllaan, ter hoogte van MONFOR OFFICES kunnen bezoekers nu lezen op welke wijze zij naar het parkeerterrein kunnrn rijden. MONFOR OFFICES nu nog makkelijker bereikbaar! Wij danken de Gemeente Rijswijk voor haar medewerking!

Flexibiliteit en meedenken met huurders: ook dat is Monfor Offices!

Het is natuurlijk heel fijn wanneer wij vernemen dat huurders in MONFOR OFFICES successen boeken en groeien. Evenals het voor huurders plezierig is dat wij graag met u meedenken om een oplossing te vinden voor huisvesting die bijvoorbeeld te klein wordt. Recent verzochten huurders Red Web, HCMF en Matchwerkt in verband met snelle groei van de onderneming naar een grotere unit te mogen verhuizen. Voor Red Web is dit zelfs een tweede groeispurt in een jaar tijd! Monfor Offices puzzelt uiteraard graag met u mee om te zien hoe we u als huurder 'in de groei' een passende nieuwe ruimte kunnen bieden in het gebouw. Prettig om te weten dat MONFOR OFFICES ook op dat gebied graag met u meedenkt!

Elektrisch opladen auto via nieuwe laadpalen

Medio juli 2015 zijn laadpalen geplaatst op het parkeerterrein van MONFOR OFFICES. Nadat wij merkten dat steeds meer huurders zich met elektrisch aangedreven auto’s voortbewegen, is besloten tot de aanleg van twee speciale parkeerplaatsen met zogenaamde laadpalen. Het is niet alleen belangrijk dat huurders met genoegen MONFOR OFFICES bereiken, het is ook prettig als ze daarna weer met een opgeladen auto veilig thuis komen!

Deuropeners mindervaliden

Voor onze mindervalide medemens zijn er in MONFOR OFFICES al diverse voorzieningen, zoals rolstoeltoegankelijkheid en een zeer compleet geoutilleerd mindervalidentoilet. Wat nog miste waren elektronische deuropeners die ervoor zorgen dat deuren ook door mindervaliden makkelijk te openen zijn. Inmiddels zijn deuren op de BG hiermee uitgerust.

Rijswijk schaft als eerste ondernemers-OZB af

De gemeente Rijswijk maakt het voor bedrijven en ondernemers extra aantrekkelijk zich te vestigen in Rijswijk. Hurende ondernemers betalen vanaf 2016 geen Onroerendezaakbelasting (OZB) meer voor hun pand. “Dit betekent fors minder lasten voor ondernemers,” aldus het college. Rijswijk is de eerste gemeente in Nederland met deze maatregel.

Het tarief voor de OZB voor huurders van kantoorpanden, winkelruimtes of horecagelegenheden wordt vanaf 2016 op nul gezet. In de nieuwe situatie wordt de belasting alleen nog door de eigenaren van deze panden betaald. Ondernemers die zowel eigenaar als gebruiker zijn van een pand  gaan per saldo minder OZB betalen. In de nieuwe systematiek betalen ondernemers niet langer indirect mee aan de lang leegstaande kantoor-  en winkelpanden. De gemeente geeft hiermee eigenaren van leegstaand vastgoed een prikkel om actief aan de slag te gaan met hun pand. Het is de verantwoordelijkheid van een pandeigenaar om te zorgen voor een passend (aan)bod, dan wel het pand te transformeren of te slopen als er geen huurders meer voor te vinden zijn. De economische vitaliteit van Rijswijk wordt in grote mate bepaald door de bedrijvigheid. Dit zorgt voor werkgelegenheid en meer bestedingen.

Bedrijfsrestaurant

Monfor Offices denkt graag mee over wensen die huurders of kandidaten hebben. Toen wij merkten dat DSM toch graag een restaurantvoorziening had hebben we goede afspraken gemaakt om een van de door haar gehuurde vleugels in het gebouw om te bouwen tot een zeer fraaie lunchruimte voor ca. 120 mensen. Voor de dagelijkse verzorging van de lunches zocht DSM naar een cateraar of restaurant die dit kon verzorgen. Nadat Monfor Offices DSM in contact bracht met buurman  “Grand Winston Hotel” bleek dat een schot in de roos. Grand Winston Hotel verzorgt dagelijks nu de lunches voor DSM die bestaan uit een buffet van indrukwekkende warme en koude maaltijden, broodjes en specialiteiten die in de keukens van Grand Winston worden bereid en vervolgens dagelijks vers het grote buffet vormen in de lunchruimte van DSM.

Leegstand Plaspoelpolder teruggelopen

Tijdens de sales pitch (zie punt 2) zijn ook de nieuwe cijfers m.b.t. de leegstand in de Plaspoelpolder gepresenteerd. Landelijk ligt het gemiddelde weliswaar nog iets lager, maar een vebetering van 25% leegstand naar 20% leegstand is positief nieuws. Ook besloot de Gemeente als eigenaar van een kantoorcomplex van 25.000m² deze uit de markt te halen waardoor het gemiddelde verder zal afnemen. De leegstand in de Plaspoelpolder bevindt zich thans vooral in de A-4 zone, die echter zal verbeteren wanneer de A-4 richting Hoek van Holland is doorgetrokken. Voor een compleet verslag van de leegstandanalyse zie: http://plaspoelpolder.nl/Urbanisator+pagina/Actueel/353439.aspx?t=Meten+is+Weten+4.0%3a+Leegstand+op+Plaspoelpolder+daalt!

Sales Pitch tijdens Urbanisator PPP bijeenkomst

Afgelopen woensdag was er een bijeenkomst van vastgoedeigenaren, Gemeente Rijswijk en belanghebbenden over de toekomst van de Plaspoelpolder (de PPP). Deze bijeenkomst werd georganiseerd door de Stichting Urbanisator Plaspoelpolder, die al jaren actief is als aanjager van een verbeterde PPP en vooral de leegstand van kantoren graag teruggedrongen ziet. Monfor Offices is een van de ca. 50 sponsoren van dit initiatief. Tijdens de bijeenkomst werd Dennis ter Linden geroemd om zijn durf en creativiteit waarmee hij bijna 4.000 m² leegstand binnen één jaar wist om te buigen naar het concept Monfor Offices. Ook hield Dennis een inspirerende speech (sales pitch) waarin hij uitlegde dat er naast een ‘gezonde dosis geluk’ ook wel degelijk dingen zijn die je kan doen om de slag om een huurder te winnen. Belangrijkste tip: win vertrouwen van een huurder, denk met hem mee over bepaalde problemen die zij ondervinden, doe zelf de bezichtigingen en vergeet nooit dat de huurder koning is in vastgoedland. Zonder die huurder ben je geen belegger, maar slechts de beheerder van je eigen lege gebouw…   

Monfor Offices houdt het hoofd koel, ook bij evacuatie!

Twee ultieme testen deze week: Ondanks de warmte die deze week als een deken over Nederland heen viel, blijkt het Topkoeling systeem van Monfor Offices beter dan verwacht te werken. In de kantoren blijft het aangenaam koel, evenals in centrale ruimten. Ook is er vorige week de eerste test geweest van het in het gebouw thans toegepaste BHV (bedrijfshulpverlener) systeem dat onlangs in werking is gegaan. Na de alarmmelding wisten alle ca. 200 mensen in het gebouw zich op kalme manier binnen enkele minuten buiten te verzamelen op de daarvoor ingerichte plek. Voor huurders een fijn idee te weten dat ze in een optimaal beveiligd gebouw werken en alle systemen perfect werken!

Monfor Offices raakt vol!

Vanaf april is HCMF nu ook te vinden in dit prachtige kantoorgebouw te Rijswijk. Het hoofdkantoor van HCMF blijft gevestigd in Kerkdriel.
HCMF is een ingenieurs- en adviesbureau dat gespecialiseerd is in ondergrondse infra: gasdistributie, waternetwerken en elektriciteitsnetwerken.
Wij zijn erg blij met de keuze van onze nieuwe huurders en wensen ze veel succes vanuit de Plaspoelpolder.

DSM Sinochem Pharmaceuticals, MatchWerkt en IBS kiezen ook voor Monfor Offices!

Het is een drukke decembermaand geweest in Monfor Offices. Na een gestage groei van het aantal huurders sinds de start van de verhuur in januari 2014 mogen wij opnieuw drie enthousiaste nieuwe huurders verwelkomen: 
MatchWerkt is een specialist in de detacheringsbranche en vestigde zich in twee Business Units op de derde verdieping. De onderneming zal vanaf januari 2015 vanuit Monfor Offices operationeel zijn. Daarnaast verwelkomen wij IT bedrijf Infinity Business Solutions die zich eveneens vanaf januari 2015 in een business unit, eveneens op de derde verdieping zal vestigen.
Bijzonder verheugd ook zijn wij tenslotte met de komst van DSM Sinochem Pharmaceuticals, die een meerjarige overeenkomst sloot voor 2.000 m² kantoorrruimte in het gebouw en 75 additionele parkeerplaatsen. Monfor Offices wist in slechts 2 weken tijd alle oplossingen te bieden voor de huisvestingswensen en eisen van DSM. Inmiddels heeft de onderneming haar intrek genomen in het gebouw met ruim 110 medewerkers.

Monfor heet welkom....

Afgelopen week werden huurovereenkomsten gesloten met enkele nieuwe partijen. Irada Consultancy b.v. en Northern Offshore UK, Ltd. kozen vol enthousiasme voor Monfor Offices. Irada Consultancy is een jonge en dynamische onderneming die zich bezighouden met detachering in de IT branche. Northern Offshore heeft haar hoofdkantoor in Houston Texas, en is een snel groeiende onderneming met inmiddels vier eigen booreilanden voor de kust van Zuid Oost Azië, West Afrika en de Noordzee. Wij heten alle medewerkers van Irada Consultancy en Northern Offshore uiteraard van harte welkom in Monfor Offices!     

Maatwerk bij Monfor Offices...

Veel zoekers naar kantoorruimte zullen een voordeel zien in een standaard huurovereenkomst met 'fixed fee' huurprijs. Bij Monfor Offices bieden wij 'fixed fee' contracten voor Business Units van ca 25m², 55m² of 70m² groot. Hier worden servicekosten en energiekosten inbegrepen bij de huurprijs. Geen voorschotbedragen meer, maar ook geen nacalculatie meer! Een zeer transparant verhaal zonder verassingen achteraf. Zo kan een huurder precies in kaart brengen wat de huisvestingskosten voor een komend jaar zullen bedragen. Maar ook als u zoekt naar verhuur 'op maat' denken wij graag met u mee! Flexibiliteit is een van de speerpunten van Monfor Offices. Het type gebruik, de soort ruimte, looptijd van een contract of inrichting van de ruimte zijn allen aan te passen aan uw specifieke wensen. Recent zijn wij zo ook gestart met het aanbieden van gemeubileerde units (met bijv. bureau's, stoelen, tafels, ladenblokken of archiefkasten) tegen zeer lage huurprijzen. Alles is bespreekbaar. Veel is mogelijk. Stap vrijblijvend binnen of neem rechtstreeks contact op met verhuurder Monfor b.v. die haar kantoor houd in dit spraakmakende gebouw!

Glasvezelverbinding bereikt Monfor Offices!

Woensdag 2 juli j.l. begon men al vroeg in de ochtend met benodigde graafwerkzaamheden en is de aansluiting van Monfor Offices op het glasvezelnetwerk bijna een feit! In de afgelopen maanden zijn wij druk in de weer geweest met het realiseren van deze aansluiting. Inmiddels zijn wij met diverse IT bedrijven in gesprek die vele voor hen essentiële zaken zoals o.a. CAT-6 bekabeling, WiFi spots en de glasvezelverbinding ook terugvinden in het betaalbare en stijlvolle concept "Monfor Offices". Vul het contactformulier op deze site in of bel gerust voor een vrijblijvende afspraak indien u meer wilt weten over de vele faciliteiten die Monfor Offices u en uw onderneming kan bieden!
Monfor Offices up-to-date op internetgebied

Verhuurconcept een succes!

Na een succesvolle start van de verhuur in "Monfor Offices" begin dit jaar verwelkomen wij inmiddels weer een aantal nieuwe huurders. De ondernemingen "i-Spoon", "Mediterravino", "RedWeb" en "Communisis" namen inmiddels ook vol enthousiasme hun intrek in het stijlvolle gebouw aan de Sir Winston Churchilllaan te Rijswijk. Laat u ook overtuigen van ons verhuurconcept, waarbij een perfecte prijs-kwaliteit verhouding geboden wordt. Business Units worden thans nog aangeboden vanaf ca. 25m² maar op de 5e, 6e en 7e verdieping bieden wij nog enkele mogelijkheden voor grotere metrages. Loop gerust binnen (met of zonder afspraak), of mail/bel ons voor uw persoonlijke kennismaking met "Monfor Offices: Flexibele werkplekken met inspiratie!"
Interforce en Interlinden vestigen zich in Monfor Offices!

Interforce en Interlinden vestigen zich in Monfor Offices!

Interforce en Interlinden zijn bekend en actief op het gebied van vastgoed beleggingen in het commerciële segment. Interforce vond haar oorsprong in Rotterdam in 1981 en Interlinden werd opgericht in Den Haag in 1991. De beide ondernemingen delen sinds medio jaren ’90 een kantoor. Binnen die samenwerking werd vervolgens een partnership gevormd met een Utrechtse ontwikkelaar onder de naam "Monfor b.v." en werd in 2000 het gebouw "Monfor Offices" gerealiseerd. Dennis ter Linden van Monfor b.v. meldt dat hij zo enthousiast werd over de restyling van het gebouw dat hij als verhuurder besloot er met Interforce en Interlinden ook zelf kantoor te gaan houden. Voor u als huurder natuurlijk een prettig idee dat uw verhuurder in hetzelfde gebouw is gehuisvest!
Succesvolle start verhuur

Succesvolle start verhuur

Terwijl wij nog druk bezig waren met het afronden van de omvangrijke restyling van het gebouw vonden al een aantal eerste verhuren plaats. Monfor Offices heet o.a. Gibeon Services (dataprogrammering) en Cenergy (detachering oliebranche) van harte welkom in het gebouw! Sinds de officiële start van de verhuur begin februari zijn wij inmiddels met meerdere partijen in gesprek voor de invulling van grote en kleinere ruimten en lijkt het geboden concept huurders zeer aan te spreken.
Opleving Plaspoelpolder

Opleving Plaspoelpolder

De voltooiing van het gebouw Monfor Offices valt samen met een opleving van het achtergelegen gebied, de Plaspoelpolder. Zo werden de afgelopen maanden voor meer dan 10.000 m2 aan vastgoedtransacties verricht, hebben grote partijen als Shell en ANP hun huurovereenkomsten verlengd en vinden steeds meer initiatieven plaats die het gebied levendiger maken. De komst van een uitgebreide wasstraat en een vestiging van een McDonalds zijn de meest recente signalen dat het de goede kant op gaat met de bedrijvigheid in het gebied.