meer weten?

Gebouw

Historie

In 2001 werd aan de Sir Winston Churchilllaan 299 een eigentijds en voor die tijd vooruitstrevend kantoorgebouw ontwikkeld door de huidige eigenaar Monfor b.v., naar een ontwerp van de Haagse architect Ruud Wilmink. Het gebouw werd direct na oplevering in gebruik genomen door Shell International Exploration & Production b.v., en daarbij voorzien van diverse extra voorzieningen op gebied van veiligheid en toegangscontrole. Shell verliet het gebouw aan het eind van een derde huurtermijn i.v.m. een interne reorganisatie.

Vraag en aanbod

Vanwege het feit dat de kantorenmarkt de afgelopen jaren kampte met overaanbod leek het lastig een nieuwe invulling voor het gebouw te bedenken. Er ontstond een groeiende behoefte aan kleinere en flexibele kantoorconcepten, die vooral zichtbaar werd door een groeiend aantal Business Centers. De meeste van die Business Centers rekenden forse huurprijzen die hun oorsprong vonden in veel personeel en voorzieningen als reprocenters en interne bedrijfsrestaurants. Gebruikers werden daarnaast vaak verrast met naheffingen voor diverse beschikbare services.  

Nieuw concept: Monfor Offices

Onderzoek leerde dat huurders van Business Centers niet op een overschot aan services en de bijhorende kosten daarvoor zaten te wachten. Met MONFOR OFFICES werd een concept bedacht waarin zowel grote metrages (v.a.230m2) als Business Units (v.a. 25m2) worden aangeboden en de mogelijkheid hebben voor een vaste (all-in) huurprijs waarin alle servicekosten en energiekosten volledig inbegrepen zijn. Dit leverde een duidelijk beeld van de huisvestingskosten zonder verlies aan voorzieningen.       

Verbouwing en restyling

Enkele jaren geleden werd een omvangrijke restyling van het gebouw afgerond. Inmiddels biedt MONFOR OFFICES  haar huurders een luxe uitstraling, meerdere gebruiksruimten zoals lounges, flexplekken, zitgedeelten en vergaderruimten, voorzien van o.a. televisie en een achtergrondmuzieksysteem. Ruimten waar huurders kosteloos  gasten kunnen ontvangen en presentaties kunnen geven. Tevens werd in samenhang met huurder DSM Sinochem Pharmaceuticals b.v. een bedrijfsrestaurant ingericht, dat dagelijks van uitgebreide catering wordt voorzien via het naastgelegen Best Western Plus Hotel. MONFOR OFFICES beschikt daarnaast over een ruim eigen parkeerterrein, inpandige fietsenstalling, mindervaliden toilet, doucheruimte, een luxe lobby met bemande receptie, flexplekken, Wifi spots, Glasvezel en CAT 6 bekabeling in alle kantoorunits. De kantoorruimten zijn voorzien van vloerbedekking, verlichting, lamellen, afsluitbare toegangsdeur, een topkoeling systeem, en worden desgewenst gemeubileerd opgeleverd.   

 

Nieuwsgierig? Check de beschikbaarheid van onze Business Units!

 

Business center Monfor Offices aan de Sir Winston Churchilllaan te Rijswijk

Eigen parkeerterrein aan de achterzijde van Monfor Offices
Eigen parkeerterrein aan de achterzijde van Monfor Offices